Actueel


Consumentengids: melkproducten prima keus
 «Consumentengids: melkproducten prima keus7 april 2010
Voor de meeste mensen zijn melkproducten een prima keus. Dit schrijft de Consumentengids van april 2010 in het artikel Is melk goed voor elk?
In het artikel komt professor Ronald Mensink (Universiteit Maastricht) aan het woord. Deze voedingswetenschapper zegt onder andere: “Een gezond voedingspatroon is niet uitsluitend mogelijk als melk daar deel van uitmaakt. Melk en melkproducten kunnen wel een belangrijke bijdrage leveren aan een gezond voedingspatroon.”
Melk en andere zuivelproducten bevatten volgens de Consumentengids veel eiwitten, plus onder andere de vitamines B2, B6 en B12. Volgens Mensink is het gebruik van zuivelproducten “een relatief gemakkelijke manier om voor een belangrijk deel in de behoefte aan deze voedingsstoffen te voorzien.” Hij zegt ook dat calcium uit melk, in combinatie met vitamine D een positief effect heeft op de botdichtheid.
Als nadeel van zuivelproducten noemt de Consumentengids dat ze verzadigd vet bevatten. Daarom wordt aangeraden varianten met weinig vet te kiezen, zoals karnemelk en halfvolle melk.