• nl
24 september 2014

24 september: Wereld Schoolmelkdag!

Vandaag wordt in meer dan 40 landen Wereld Schoolmelkdag gevierd. Op deze dag staat gezonde voeding voor kinderen centraal en de bijdrage die melk en melkproducten leveren aan onder andere gezonde spieren, botten en tanden.

Wereld Schoolmelkdag is een wereldwijd initiatief van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). Het drinken van melk op school helpt kinderen om elke dag belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Schoolgaande kinderen – van kleuters tot pubers – hebben veel voedingsstoffen nodig voor een gezonde groei en ontwikkeling.

De Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) biedt op deze Wereld Schoolmelkdag alle basisscholen in Nederland de kans om vernieuwd en gratis lesmateriaal te bestellen. Want er valt veel te leren over melk en andere melkproducten. Hoe zetten koeien gras om in melk? Hoe worden kaas en yoghurt gemaakt? Welke voedingsstoffen in melk en melkproducten heb je dagelijks nodig voor een gezond lichaam?

Voor elke groep van het basisonderwijs zijn verschillende soorten lesmateriaal ontwikkeld. Dit lesmateriaal kan gratis worden besteld. De leerlingen van groep 7 of 8 kunnen ook, samen met hun leerkracht, een bezoek brengen aan een melkveebedrijf.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy