Let op: aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Hoe houdt de Nederlandse zuivelsector zich staande in de wereld van morgen?

Op donderdag 4 juli organiseert de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) haar jaarlijkse minisymposium en netwerkborrel. 

De internationale handel verandert razendsnel door geopolitieke machtsverschuivingen en mondiale verduurzaming. Welke kansen en bedreigingen zijn er voor Agrifood Nederland? En hoe kan de Nederlandse zuivelsector haar concurrentiepositie in de wereld behouden?

Twee experts op het gebied van internationale betrekkingen en duurzaamheid bieden inzicht in de wereld van morgen:

Rob de Wijk
Oprichter Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS) en hoogleraar Internationale Betrekkingen en Veiligheid Universiteit Leiden.

Jan Kees Vis
Global director Sustainable Sourcing Development Unilever en voorzitter Sustainable Agricultural Initiative (SAI) Platform. 

Programma
Sprekers
Praktisch

Programma

14:30 - 15:00
Inloop minisymposium
15:00 - 15:15
Opening door dagvoorzitter
16:45 - 17:00
Afsluiting minisymposium
17:00 - 19:00
Netwerkborrel

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Esther Duijff via events@nzo.nl.

Sprekers

SPREKER

Prof.dr. Rob de Wijk 15:15 - 16:00
Den Haag Centrum voor Strategische Studies & Universiteit Leiden

Prof. dr. Rob de Wijk is oprichter en non-executive director van het ‘Den Haag Centrum voor Strategische Studies’ (HCSS), een centrum dat gericht is op nationale en internationale veiligheid, inclusief terrorisme en defensie. Sinds 2000 is de Wijk tevens hoogleraar Internationale Betrekkingen en Veiligheid aan de Faculteit Governance and Global Affairs Universiteit Leiden. De afgelopen jaren publiceerde hij talloze artikelen en boeken, zijn meest recente boek verscheen in februari dit jaar: ‘De nieuwe wereldorde. Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt’ (2019).

Rob de Wijk (1954) begon zijn carrière als freelance journalist en werd in 1980 hoofdredacteur van een uitgeverij van tijdschriften en wetenschappelijke publicaties. Van 1985 tot 1989 was hij werkzaam aan het departement Politieke Wetenschappen van de Universiteit Leiden.

In 1989 werd de Wijk op het Ministerie van Defensie benoemd tot hoofd Conceptuele Zaken en adviseerde hij de Commandant der Strijdkrachten inzake strategische planning en beleid. In 1997 werd hij vanuit het Ministerie gedetacheerd bij het Clingendael Institute om de militaire aspecten van internationale veiligheid te bestuderen. Van 1992 tot 2006 was hij lid van de Raad voor het Defensie Onderzoek (RDO) van TNO. Van 1999 tot 2008 was hij hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA).

Van 2012 tot december 2015 was De Wijk ook directeur van “The Hague Security Delta” (HSD), en sinds december 2015 strategisch adviseur HSD.

Rob de Wijk heeft verschillende nevenfuncties: lid strategiegroep Roadmap Next Economy, lid van de ‘Strategic Advisors Group’ van ‘The Atlantic Council’ in Washington en de ‘Senior Steering Group’ van het ‘NATO Special Forces Headquarters’ in Mons. De Wijk is tevens columnist bij Dagblad Trouw en Energiepodium.nl.

Lees meer

SPREKER

Dr. Jan Kees Vis 16:00 - 16:45
Unilever & Sustainable Agricultural Initiative Platform

Dr. Jan Kees Vis is als Global director Sustainable Sourcing Development verantwoordelijk voor de duurzaamheidseisen van alle hernieuwbare grondstoffen en verpakkingsmaterialen die Unilever inkoopt. Vis is tevens voorzitter van het Sustainable Agricultural Initiative (SAI) Platform, een internationaal nonprofit netwerk van bedrijven uit de voedingsindustrie dat gezamenlijk duurzame landbouwmethoden bevordert door pre-competitieve samenwerking.

Jan Kees Vis is betrokken bij verschillende duurzaamheidsinitiatieven en zit in verschillende besturen van onder andere de Roundtable on Sustainable Palm Oil, het Sustainable Food Laboratory en de Roundtable for Responsible Soy.

Vis is scheikundige en promoveerde in 1984 op heterogene catalyse. Vis begon zijn carrière bij Unilever in 1985 bij Research & Development en werkte gedurende tien jaar aan levenscyclusanalyses (LCA’s), milieumanagementsystemen, milieuaudits, duurzaamheidseisen, trainingen, verslaglegging en beleidsvoorstellen voor duurzaamheidsissues. Van 2001 tot 2010 werkte Vis als Global Supply Chain Director Sustainable Agriculture.

Lees meer

DAGVOORZITTER

Marijke Roskam
Dagvoorzitter

Marijke Roskam is de station voice van BNR en werkte daar als presentator (BNR Eyeopeners, Zaken doen Met, BNR Darwin). Nog steeds presenteert ze voor FD Networks en wordt ze door het hele land gevraagd vanwege haar gedegen voorbereiding, kennis en ontspannen stijl.

Als dagvoorzitter bevraagt Marijke kritisch, het liefst over (sociale) innovatie, ondernemerschap, marketing, de arbeidsmarkt, economie, zorg en politiek. Ze zet deelnemers op scherp en weet met ontzettend veel kennis, humor en energie elke sessie tot een succes te maken. In 2016 én 2017 was ze de meest geboekte dagvoorzitter van het Sprekershuys.

Lees meer

Praktisch

PARKEREN

Het Spaansche Hof is goed bereikbaar via de A12 en bevindt zich op 10 minuten van de snelwegring. Er is geen parkeergelegenheid op het terrein. Dichtbij bevinden zich verschillende parkeergarages waaronder ‘City Parking’, ‘Grote Markt’ en de ‘Torenstraatgarage’.

Parkeergarage Q-park City Parking (250m)
Laan
2512 GM Den Haag
Link

Parkeergarage Q-Park Torengarage (300m)
Geest 1
2513 VA Den Haag
Link

Parkeergarage Q-Park Grote Markt (350m)
Prinsegracht 10-19
2512 EW Den Haag

OPENBAAR VERVOER

Het Spaansche Hof is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De locatie bevindt zich op loopafstand van De Grote Markt. Hier vind je diverse tram- en randstadraillijnen, die je binnen 5 minuten van en naar Den Haag Centraal Station brengen.

PER FIETS

Er liggen goede fietspaden die naar de evenementenlocatie leiden. Tip! Op station Den Haag Centraal kun je een OV fiets huren, vanaf daar is slechts 10 minuten fietsen.