22 december 2016

NZO verleent diervoerbedrijven aangesloten bij OVOCOM definitieve goedkeuring

Diervoerbedrijven die zijn aangesloten bij het Belgisch voederveiligheidsplatform Ovocom, mogen met ingang van komend jaar definitief diervoer leveren aan Nederlandse melkveebedrijven. Ovocom beheert de Feed Chain Alliance (FCA) Standaard, een standaard voor de borging van de diervoederveiligheid en -kwaliteit. De FCA-standaard is aangevuld met een specifieke module om te voldoen aan de eisen van de Nederlandse zuivelindustrie. De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft geconstateerd dat het kwaliteitsborgingsysteem van Ovocom daarmee volledig voldoet aan de eisen van de Nederlandse zuivelindustrie.

Per 1 januari 2017 kunnen bij Ovocom aangesloten diervoerbedrijven daarom een vermelding krijgen op de zogenoemde Witte Lijst van de NZO. Daarop staan uitsluitend diervoerbedrijven die voldoen aan de eisen die de zuivelondernemingen stellen aan de kwaliteitsborging van het diervoer. Tot op heden staan FCA-gecertificeerde diervoerbedrijven nog onder voorbehoud op de lijst. Dat voorbehoud werd eerder dit jaar gemaakt omdat Ovocom haar kwaliteitsborgingsysteem naar de Nederlandse eisen nog niet volledig operationeel had. Inmiddels is na een onafhankelijke audit gebleken dat de Ovocom volledig conform de eisen van de NZO opereert.

De Nederlandse zuivelindustrie scherpte de kwaliteitsborging van diervoeders dit jaar aan, om haar leidende positie in de internationale zuivelwereld te kunnen behouden.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy