• nl
02 november 2020

Het Nationaal Schoolontbijt maakt van gezond ontbijten een feestje

Van 2 tot en met 6 november viert het Nationaal Schoolontbijt zijn 18e editie met als thema ‘Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt’. In deze ontbijtweek gaan zo’n 450.000 kinderen op 2150 basisscholen samen in de klas ontbijten. Alle kinderen krijgen een lekker en gevarieerd ontbijtpakket dat is samengesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo leren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtend het beste kunt eten.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt is een jaarlijks, landelijk en lokaal educatief evenement dat het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht brengt van basisschoolkinderen en hun ouders en leerkrachten. Dit gebeurt onder meer door kinderen op scholen in het hele land gezamenlijk te laten ontbijten en met lesmateriaal over een gezond ontbijt.

18e Editie Schoolontbijt

De 18e editie van het Nationaal Schoolontbijt start dit jaar in alle klassen met een digitaal ontbijtjournaal, gepresenteerd door Jessica Mendels (ambassadeur van het Nationaal Schoolontbijt) en met Bas Muis als razende reporter. De film is in alle scholen te zien op het digibord.

Zuivel in het ontbijtpakket

De Nederlandse Zuivel Organisatie vindt het belangrijk dat kinderen weten hoe je gezond kunt eten en ondersteunt daarom het Nationaal Schoolontbijt. Tijdens deze ontbijtweek ervaren kinderen zelf hoe een gezond en lekker ontbijt eruit ziet. Daar horen kaas, melk en yoghurt ook bij! Want zuivel is een belangrijk onderdeel van gezonde voeding voor kinderen en staat in de Schijf van Vijf. Met het drinken van melk en het eten van kaas en yoghurt krijgen schoolgaande kinderen elke dag belangrijke voedingsstoffen binnen zoals, eiwit, calcium en vitamines B. Het gezonde ontbijtpakket, dat voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, is daarom ook dit jaar weer gevuld met 30+ kaas, halfvolle melk en halfvolle yoghurt

Meer informatie over zuivel en gratis lesmateriaal voor basisscholen vind je op zuivelonline.nl.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy