01 juni 2020

Vandaag is het Wereldmelkdag

Een glas halfvolle melk in de ochtend, een boterham met 30+ kaas bij de lunch en een bakje yoghurt na het sporten of werk. Zuivel is al heel lang vaste prik in ons dagelijkse dieet. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar daar schuilt veel werk achter! Dat werk wordt elke dag uitgevoerd door duizenden mensen in de zuivelsector. Daar zijn we trots op én dat vieren we vandaag tijdens Wereldmelkdag!

Sinds 2001 wordt op initiatief van de Wereldvoedselorganisatie FAO elk jaar op 1 juni Wereldmelkdag gevierd. Op die dag wordt er in meer dan 80 landen stilgestaan bij het belang van melk als onderdeel van een gezond voedingspatroon en vieren we wereldwijd het bestaan van de zuivelsector.

Wereldwijde consumptie zuivel

Wereldwijd consumeren dagelijks miljarden mensen melk of andere zuivelproducten. Dat doen ze omdat ze het lekker en gezond vinden. Zuivel zit bomvol belangrijke voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben, zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen en vitaminen. Zuivelproducten zijn dan ook bijna overal ter wereld opgenomen in de landelijke voedingsrichtlijnen. Meer weten? Bekijk de factsheet Aanbevelingen zuivel.

Buitenlanders gek op Nederlandse zuivel

Ook in het buitenland zijn ze gek op onze Nederlandse zuivel! We worden geroemd om de kwaliteit die we al eeuwen leveren. De Nederlandse zuivelsector is dan ook een belangrijke speler op de wereldmarkt. Daarmee speelt de sector een belangrijke rol in de wereldvoedselvoorziening en de Nederlandse economie. Bekijk de factsheet Marktontwikkelingen in de zuivel en de interactieve zuivelexport kaart voor meer informatie.

Poster Trots op Melk

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy