• nl
  • en
08 april 2015

‘We mogen weer naar de boerderij!’

Deze week is het boerderij-educatieprogramma van de Nederlandse Zuivel Organisatie van start gegaan! Meer dan 25.000 kinderen uit groep 7 en 8 krijgen dit voor- en najaar te zien waar melk vandaan komt en hoe het leven op een boerderij eraan toe gaat.

Vandaag bezochten kinderen van basisschool Sabina van Egmond uit Oud-Beijerland de boerderij van melkveehouder Cees en Miranda van der Wekken in Maasdam. Hiermee is het boerderij-excursie seizoen 2015 begonnen! De excursies maken onderdeel uit van het boerderij-educatieprogramma van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en zorgen ervoor dat kinderen leren waar ons voedsel, zoals melk, vandaan komt.

De kinderen uit groep 7 van de Sabina van Egmond kwamen goed beslagen ten ijs. Ze hadden het bijbehorend lesmateriaal van te voren in de klas behandeld en wisten bijvoorbeeld dat je van melk yoghurt of kaas kunt maken en welke voedingsstoffen in melk en melkproducten belangrijk zijn voor kinderen in de groei.

Het boerderij-educatieprogramma is gefinancierd door ZuivelNL en wordt door de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) uitgevoerd. De NZO organiseert in heel Nederland boerderij-excursies, jaarlijks voor 25.000 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Melkveehouders in heel Nederland worden hiervoor geselecteerd en opgeleid.

Kijk voor meer informatie over de boerderij-excursies, het educatieprogramma en het lesmateriaal op Zuivelonline.nl en de nieuwe Facebookpagina ‘Naar de Boerderij’.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy