20 januari 2017

Zuivelexport naar Duitsland flink gestegen

De Nederlandse zuivelexport naar Duitsland is het afgelopen jaar flink toegenomen. Uit voorlopige cijfers van ketenorganisatie ZuivelNL blijkt een toename van ruim 6 procent tot 1,8 miljard euro. Daarvan was ruim 1 miljard euro afkomstig uit de kaasexport. Duitsland is wat kaas betreft de belangrijkste handelspartner met een belang van een derde van de totale exportwaarde.

De groei van de uitvoer van Nederlandse zuivelproducten naar Duitsland is bovengemiddeld ten opzichte van andere agrarische producten. Uit cijfers die het ministerie van Economische Zaken vandaag bekendmaakte ter gelegenheid van de opening van Grüne Woche in Berlijn, blijkt dat de toename van de totale Nederlandse agri en foodsector naar Duitsland vorig jaar met ruim 4 procent groeide.

Tijdens de opening van werelds grootste internationale landbouwbeurs was Frau Antje prominent aanwezig. Op de foto wordt zij geflankeerd door staatssecretaris Martijn van Dam en de Duitse landbouwminister Christian Schmidt.exportwaarde zuivel duitsland

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy