• nl
15 maart 2020

Corona: zuivelindustrie kan blijven leveren en treft voorzorgsmaatregelen voor seizoenspiek

Voor de Nederlandse zuivelondernemingen is alles erop gericht klanten en consumenten blijvend te voorzien van zuivelproducten. Zuivelondernemingen volgen de algemene richtlijnen van het RIVM op en werken daarnaast al enkele weken volgens aangescherpte hygiëneprotocollen.

Het doel is uiteraard om door deze voorzorgsmaatregelen verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen en de verwerking van melk van de Nederlandse melkveehouders veilig te stellen. Op dit moment kan de melkverwerking normaal doorgang vinden en worden klanten beleverd volgens schema. Een tekort van zuivelproducten op het schap is veelal het gevolg van extreme uitschieters in de korte termijn vraag naar specifieke producten. Echter, ook die proberen de ondernemingen door aangepaste bedrijfsprocessen goed in te vullen.

Zuivelondernemingen werken nauw met elkaar samen om de melk ook tijdens de gebruikelijke seizoensmatige toename van de productie te kunnen blijven verwerken. Deze toename wordt verwacht in de maanden april en mei waarbij het verwerkingsnetwerk in Nederland op dat moment volledig wordt benut. Om dit te kunnen borgen worden capaciteit scenario’s ontwikkeld binnen de sector en staat de zuivelindustrie voortdurend in contact met o.a. het RIVM, de rijksoverheid en de (internationale) partners in de keten zoals verpakkingsproducenten en ingrediëntenleveranciers.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy