Nieuws

Goudse kaas écht uit Nederland

Binnenkort weten kaasliefhebbers het zeker wanneer ze een echte Nederlandse Goudse kaas in handen hebben. Op die kaas prijkt dan het speciale Gouda Holland kwaliteitszegel dat garandeert dat de kaas gemaakt is van Nederlandse melk, volgens eeuwenoud Nederlands receptuur geproduceerd en in Nederland gerijpt is.
Het Gouda Holland zegel staat centraal in een grote multimediale campagne die maandag 2 september van start gaat.

Goudse kaas is één van de meest gewaardeerde kazen ter wereld. Dit gaat zo ver dat zelfs in het buitenland Goudse kaas gemaakt wordt. En die kaas wordt ook weer in Nederland verkocht.Om de originele Goudse kaas te beschermen heeft de Europese Unie de échte Nederlandse Goudse kaas een BGA-erkenning verleend met de aanduiding Gouda Holland. BGA staat voor ‘Beschermde Geografische Aanduiding’.

Alleen die producten of levensmiddelen die hun reputatie te danken hebben aan hun geografische oorsprong en daar geproduceerd worden komen voor een bescherming in aanmerking. Zo mag Champagne, het meest beschermde product, alleen champagne heten als het in die streek is geproduceerd. Zo garandeert het Gouda Holland kwaliteitszegel dat de Goudse kaas gemaakt en gerijpt is in Nederland.