25 januari 2013

Frau Antje laat Merkel GoudaHolland proeven

Frau Antje heeft vandaag samen Angela Merkel en staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw de internationale Grüne Woche in Berlijn geopend. Ter gelegenheid van de opening van de landbouw­tentoonstelling bood Frau Antje de Duitse regeringleider en de Nederlandse bewindsvrouw de nieuwe GoudaHolland kaas aan die binnenkort op de Duitse markt wordt geïntroduceerd. Merkel en Dijksma lieten zich de kaas goed smaken.

Gouda Holland is kaas met een beschermde geografische aanduiding. Dat betekent dat alleen Goudse kaas gemaakt van melk van koeien op Nederlandse grond, volgens een oorspronkelijk en eeuwenoud Nederlands recept, het speciale kwaliteitszegel GoudaHolland mag dragen.

Gouda Holland is al enige maanden verkrijgbaar. Binnenkort start een intensieve reclamecampagne, waarin Frau Antje als icoon van de Nederlandse zuivel op de Duitse markt, een rol zal spelen. Vanaf maart zullen ook op de Nederlandse televisie commercials te zien zijn.

Kaas is voor de Nederlandse zuivelindustrie het belangrijkste exportproduct. Vorig jaar werd ongeveer 674 miljoen kilo kaas geëxporteerd, waarvan circa een derde naar Duitsland.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy