Kwaliteit

Nederlandse zuivelproducten behoren kwalitatief tot de wereldtop

nederlandse_zuivelproducten_behoren_kwalitatief_tot_de_wereldtop

De kwaliteit van Nederlandse zuivelproducten wordt overal in de wereld geroemd. De basis voor dat succes ligt in de bodem- en klimaatomstandigheden in ons land. Die zijn ideaal voor de melkveehouderij. De eeuwenlange zuivelproductie heeft gezorgd voor een nauwe samenwerking tussen melkveehouders, melkverwerkers, toeleveranciers en kennisinstituten. Door die samenwerking wordt in de hele keten– van gras tot glas– intensief gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid. Nederlandse kennisinstituten, zoals Wageningen Universiteit, NIZO food research en Qlip, zorgen ervoor dat daarbij de beste en nieuwste methodieken worden toegepast.

Honderden mensen zetten zich dagelijks in Nederland in om de kwaliteit en veiligheid van het zuivelproduct te waarborgen. Overal in het land worden wekelijks ook duizenden controles uitgevoerd. Dankzij geavanceerde controlesystemen, de goede gezondheid van onze koeien, onze hoge standaard voor hygiëne en de professionaliteit van de melkveehouder behoort Nederlandse boerderijmelk kwalitatief tot de wereldtop.