25 oktober 2016

NZO verwelkomt aanbevelingen verduurzaming veehouderij

De Nederlandse Zuivel Organisatie verwelkomt de vandaag gepubliceerde aanbevelingen van de SER-commissie om de verduurzaming van de veehouderij te versnellen. De NZO onderschrijft het belang van de verduurzaming van de Nederlandse veehouderij en de versnelling daarvan.

De NZO is blij met de aanbevelingen van de commissie die bij kunnen dragen aan een verdere verduurzaming van de gehele sector waarbij alle schakels in de keten hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

De aanbevelingen van de SER-commissie liggen in lijn met de inspanningen van de zuivelsector in het bestaande duurzaamheidsprogramma van de Duurzame Zuivelketen (gemeenschappelijk initiatief van NZO en LTO) in de zuivelsector. Het programma omvat concrete doelen en er is een jaarlijkse onafhankelijke monitoring van de prestaties door het LEI/WUR. Verder kent de Duurzame Zuivelketen een actieve Adviesraad met alle relevante maatschappelijke organisaties, erfbetreders, banken, accountants, relevante ministeries, de WUR etc. Door derden zoals maatschappelijke organisaties, het ministerie van Economische Zaken en ook door leden van de Commissie zelf, wordt de Duurzame Zuivelketen geprezen voor haar aanpak en werkwijze en als voorbeeld gesteld voor andere sectoren. Dat wordt ook in het rapport aangegeven.

Een regiefunctie over de sectoren heen werkt alleen als eigen daadkracht voor de sectorregie mogelijk blijft. Het pleidooi om gebruik te maken van de mogelijkheid van Algemene Verbindend Verklaringen wordt geheel ondersteund.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy