Nieuws

Alles over het rapport ‘De Kracht van Zuivel’

Nederland produceerde in 2016 voor maar liefst 6,6 miljard euro aan zuivel. De Nederlandse zuivelsector zorgde voor 45.000 directe voltijdbanen. Op 13 april 2017 is het rapport ‘De Kracht van Zuivel’ gepresenteerd. Blogs, video’s en het rapport zelf zijn hieronder te vinden.

Video’s

Tijdens het evenement waarbij het rapport ‘De Kracht van Zuivel’ werd gepresenteerd, gaven drie inspirerende sprekers hun visie over innovatie, duurzaamheid en economie binnen de zuivelsector.

Albert de Groot, bestuurslid NZO en CEO Vreugdenhil Dairy Foods: “Van elke euro die Nederland in het buitenland verdient, is acht cent rechtstreeks afkomstig van de zuivelsector.”

Marten van den Berg, directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij Ministerie van Buitenlandse Zaken: “De zuivelsector pakt zijn verantwoordelijkheid op het duurzaamheidsvlak door zelf het debat aan te gaan en door een pleidooi te houden om SDG’s centraal te stellen.”

Meike te Giffel, directeur Research & Operations bij NIZO: “Door onze zuivelkennis in te zetten voor andere sectoren weten we nieuwe input te vergaren voor de zuivelsector. Dit illustreert dat zuivel de kracht heeft om te innoveren.”

Blogs

  • Gerda Verburg, United Nations Assistant Secretary General en Coordinator of the SUN Movement, over de uitdagingen die de Nederlandse zuivelsector de komende jaren het hoofd moet bieden. Lees het interview hier.
  • Bart van der Hoog, Dagelijks bestuurder Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK): “Contact maken met de consument. Als u het mij vraagt dé uitdaging van de zuivelindustrie in deze tijd”. Lees hier de blog.
  • Jorrit Kiewik, Director Slow Food Youth Network NL: “Mensen willen weten waar hun eten vandaag komt. Dit moet voor meer diversiteit in het zuivelschap zorgen”. Lees hier de blog.
  • Franc van den Berg, Partner EY: “Nederland: klein qua oppervlakte, maar groots in kunde, daden en handelsgeest. Wereldwijd excelleren we met onze zuivelproducten en duurzame technieken”. Lees hier de blog.
  • Meike te Giffel, Directeur Research & Operations bij NIZO: “De kracht van zuivel? Innovatie!”. Lees hier de blog.
  • Aldrik Gierveld, Ministerie LNV, directeur Europees Landbouw- en Visserijbeleid en Voedselzekerheid (ELVV): “Zuivel: het visitekaartje van Nederland”. Lees hier de blog.