17 oktober 2016

Verantwoorde voeding essentieel voor oplossen armoede

Het verstrekken van verantwoorde voeding is essentieel voor het oplossen van de armoede in de wereld. Met deze woorden opende Gerda Verburg vandaag de IDF World Dairy Summit 2016 in Rotterdam. Verburg is coördinator van Scaling Up Nutrition (SUN) Movement, een internationale netwerkorganisatie van de Verenigde Naties die de ondervoeding in de wereld tegen gaat.

Volgens Verburg kan de zuivelsector een sleutelrol spelen in het realiseren van de doelstellingen waarmee de Verenigde Naties de wereld wil verduurzamen. Zuivelproducten zijn daarmee naar haar mening een deel van de oplossing.

Op het wereldzuivelcongres zijn meer dan 1.000 vertegenwoordigers van de internationale zuivelindustrie, de overheid, de wetenschap bijeen. Samen met vooraanstaande vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties bespreken zij de uitdagingen waar de zuivelsector voor staat in het leveren van een bijdrage aan het op een duurzame wijze voeden van de groeiende wereldbevolking. “We zijn ervan overtuigd dat zuivel de komende jaren daarbij een belangrijke rol speelt”, zegt Jan Maarten Vrij, voorzitter van het organisatiecomité. “In Nederland zijn we ons ervan bewust dat de zuivelsector deze rol alleen kan spelen in nauwe samenwerking met de internationale gemeenschap, inclusief overheden en maatschappelijke organisaties. “

Tijdens de slotsessie van het congres op woensdag 19 oktober zal de ‘Declaration of Rotterdam’ worden ondertekend. Daarmee verbindt de internationale zuivelsector zich aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy