02 december 2015

Wereldwijde vraag naar zuivel neemt toe

De wereldwijde vraag naar zuivelproducten zal de komende tien jaar gestaag groeien. Gemiddeld neemt de consumptie jaarlijks met ongeveer 2 procent toe. De melkproductie in de Europese Unie zal hooguit met 1 procent groeien. Dat stelt de Europese Commissie in de vandaag verschenen ‘Prospects for EU agricultural markets and income 2015-2025’.

De Commissie verwacht dat huidige lage melkprijs zich op korte termijn zal herstellen. Wel zullen melkveehouders door de jaren heen rekening moeten blijven houden met fors schommelende prijsniveau ‘s .

De prognoses van de Europese Commissie komen overeen met de conclusies uit het rapport De Witte Motor, dat Roland Berger Strategy Consultants begin dit jaar opstelde in opdracht van de Nederlandse Zuivel Organisatie.

Nederlandse zuivelondernemingen hebben de laatste jaren al ingespeeld op de groeiende vraag naar zuivel in de wereld. Zij investeerden in de periode 2013-2015 voor ongeveer 2 miljard euro in de bouw van nieuwe fabrieken en in uitbreiding van de bestaande verwerkingscapaciteit.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy