22 maart 2016

Zuivel in de nieuwe Schijf van Vijf met melk, kaas en yoghurt

Het Voedingscentrum heeft vandaag de belangrijke rol van zuivel in gezonde voeding bevestigd. Zuivel staat in een van de vijf vakken van de nieuwe Schijf van Vijf, samen met vis, peulvruchten, vlees, noten en ei. Het Voedingscentrum adviseert in de nieuwe Schijf van Vijf het dagelijks gebruik van magere en halfvolle zuivelproducten. Wekelijks kunnen deze een paar keer worden vervangen door volle zuivelproducten.

Bijzonder aan de nieuwe Schijf van Vijf is dat zuivel een eigen subvak heeft gekregen in het beeldmerk. In het zuivelvak van de Schijf van Vijf staan icoontjes van een pakje melk, een bekertje yoghurt en een plak kaas met een kaasschaaf.

De nieuwe Schijf van Vijf is gebaseerd op de nieuwe Richtlijnen goede voeding 2015 die de Gezondheidsraad november vorig jaar presenteerde. De Gezondheidsraad gaf als richtlijn voor zuivel: “Neem enkele porties zuivel per dag, waaronder melk of yoghurt”.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy