28 november 2016

Zuivelindustrie koopt driekwart van energie groen in

De zuivelindustrie koopt 76% van haar stroom groen in. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Nederlandse Zuivel Organisatie samen met Nederland ICT, Vereniging Hogescholen en RVO.nl hebben uitgevoerd in het kader van het energieconvenant MJA3. Daarin zijn meerjarenafspraken voor de verbetering van energie-efficiëntie vastgelegd.

Vorig jaar kocht de zuivelindustrie in totaal 7,1 PJ elektriciteit aan. Daarvan was 5,4 PJ duurzaam. Bijna de helft (48%) van de groene energie was afkomstig van wind en 45% werd verkregen uit biomassa. Voor een groot deel gaat het om energie die afkomstig is van de aangesloten melkveehouders.

Met de aankoop van groene stroom heeft de zuivelindustrie de energie-efficiëntie doelen van 2020 (namelijk 30% efficiëntie winst ten opzichte van 2005) van het MJA3 Convenant nu al ruimschoots heeft gehaald.

De vier organisaties hebben het onderzoek uitgevoerd omdat ze meer duidelijkheid willen over de aard en herkomst van duurzame energie in het convenant. Volgend jaar wordt het onderzoek voortgezet met meer branches die onderdeel uitmaken van het energieconvenant.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy