25 april 2013

Zuivelketen neemt initiatief tot duurzame ontwikkeling melkveehouderij

De Nederlandse Zuivel Organisatie en LTO Nederland gaan samen verder aan de slag om er voor te zorgen dat de duurzame melkproductie ook na afschaffing van de melkquotering in 2015 kan worden voortgezet. Beide partijen werken in de Duurzame Zuivelketen samen om er voor te zorgen dat de melkveehouderij zich binnen de grenzen van het milieu op een maatschappelijk aanvaardbare wijze kan blijven ontwikkelen.

NZO en LTO Nederland komen daarom nog voor de zomer met concrete maatregelen die de druk op het milieu als gevolg van een mogelijke groei van de melkproductie verlichten. Dat hebben zij vandaag aangekondigd tijdens het Zuivelsymposium van NZO en LTO Nederland in Den Haag.

NZO en LTO Nederland reageren daarmee op de uitnodiging van staatssecretaris Dijksma aan het bedrijfsleven om te komen met concrete plannen voor de realisatie van de milieudoelen van de overheid.

Tijdens het zuivelsymposium, waaraan politici en maatschappelijke organisaties deelnamen, werd het belang benadrukt van samenwerking bij de verduurzaming van de zuivelsector. Gepleit werd voor een pact, waarbij overheid, politiek, NGO’s en andere partijen in de keten een relevante bijdrage leveren aan een toekomstbestendige melkveehouderij.

Onder het motto een duurzame toekomst bouwt op een duurzaam verleden overhandigde NZO-voorzitter Cees ’t Hart het eerste exemplaar van het boek ‘Alles van Melk’ aan staatssecretaris Sharon Dijksma. In het boek beschrijven Pim Reinders en Aad Vernooij de rijke geschiedenis van de Nederlandse zuivelindustrie.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy