Voeding

De zuivelsector zorgt voor een divers aanbod van producten

de_zuivelsector_zorgt_voor_een_divers_aanbod_van_producten

Melk staat aan de basis van talloze smaakvolle zuivelproducten, zoals yoghurt, vla, karnemelk, room, boter en allerlei soorten kaas. Het aanbod van zuivelproducten is enorm groot en divers.

Breed aanbod aan zuivelproducten

Consumenten kunnen uit een breed scala aan zuivelproducten kiezen, ook voor producten met minder vet of minder zout. Ruim 90% van de Nederlandse consumenten kiest voor melk- en yoghurtvarianten met een lager vetgehalte. Ook in het kaassegment kan de consument bewust kiezen voor minder vette of zoutarme varianten.

Voor mensen met lactose-intolerantie is er lactosevrije melk. De meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen echter een glas melk (200 ml) per dag goed verdragen, zeker als deze verspreid over de dag wordt gedronken. Yoghurt bevat minder lactose dan melk. In halfharde kaas, zoals Goudse kaas, zit niet of nauwelijks lactose. Kaas kan dus vrijwel zonder problemen worden gegeten.