• nl
  • en

Leden

De dertien leden van de NZO verwerken melk in 40 locaties verspreid over heel Nederland. De zuivel wordt geproduceerd tot een breed pakket producten: van zuiveldranken, baby- & kindervoeding, kaas en desserts tot ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector.

Arla Foods B.V.

‘Creating the future of dairy to bring health and inspiration to the world, naturally.’ Dat is de missie van Arla Foods amba, een internationale zuivelcoöperatie ontstaan in 2000 en eigendom van 9.900 melkveehouders uit zeven landen: Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Luxemburg. Arla Foods amba is de grootste biologische zuivelcoöperatie van Europa en sinds 2009 actief in Nederland. De geschiedenis van Arla Foods’ filosofie over de productie van natuurlijke, gezonde en hoogwaardige zuivelproducten begint al in 1918 – en leeft vandaag meer dan ooit voort, doordat Arla Foods Nederland ernaar streeft het gemakkelijker te maken voor mensen om gezonder te leven, dankzij gezonde voeding.

In de fabriek in Nijkerk werken zo’n 300 mensen dag in dag uit aan de productie van verse zuivelproducten (zoals melk, karnemelk, yoghurt en vla). Deze producten hebben van koe tot koelkast een zo duurzaam mogelijke weg afgelegd, met respect voor mensen, dieren en onze planeet. In 2050 wil Arla Foods daarom wereldwijd klimaatneutraal opereren. Arla Foods Nederland voert diverse merken, zoals Arla, Melkunie, Apetina en Lurpak. Binnen deze merken heeft Arla Foods succesvolle, innovatieve concepten in de markt gezet zoals Arla Biologisch, Arla Lactofree, Arla Skyr, Melkunie Breaker en Melkunie PROTEIN.

Bezoek website

Ausnutria

Ausnutria produceert en verkoopt flesvoeding op basis van zowel koe- als geitenmelk onder eigen merknaam. Ook bedient het bedrijf de zakelijke markt met de productie van flesvoeding onder private label en de productie en verkoop van zuivelingrediënten.

De onderneming wil een bijdrage leveren aan de beschikbaarheid van gezonde en nutritionele flesvoeding, zodat ouders en verzorgers die aangewezen zijn op het gebruik van flesvoeding voor hun kind, toegang hebben tot hoogwaardige producten.

Het hoofdkantoor van Ausnutria is gevestigd in Zwolle. Het bedrijf heeft verder productiefaciliteiten in Heerenveen, Kampen, Leeuwarden en Ommen. De onderneming richt zich op de wereldmarkt, waaronder China: de thuisbasis van haar partner en aandeelhouder Ausnutria.

Bezoek website

Royal A-ware

Wij zijn Royal A-ware, een oer-Hollands familiebedrijf met passie voor goed eten. Met meer dan 2.000 collega’s spannen we ons dagelijks in om de lekkerste kaas, zuivel, tapas en andere verse foodproducten te maken voor Nederland én de rest van de wereld. Wij zijn gedreven en nuchtere doeners. Ondernemerschap staat bij ons centraal. Als actieve ketenpartner in agri-food werken we graag samen met melkveehouders, klanten en leveranciers aan verrassende innovaties en smakelijke producten. We werken daarbij van consument tot koe en gebruiken de ervaring die we in ons meer dan 130-jarig bestaan hebben opgedaan.

Met ons jarenlange vakmanschap, slim gebruik van technologie en kennis van consumententrends, gaan we altijd op zoek naar de beste en meest duurzame oplossing. Als familiebedrijf voelen wij ons persoonlijk betrokken bij elkaar, bij onze relaties en bij onze omgeving. Plezierig en veilig samenwerken op basis van vertrouwen draagt bij aan het succes van onze organisatie en medewerkers, en aan de beste smaak van onze producten.

Bezoek website

Royal Lactalis Leerdammer B.V.

Bij Royal Lactalis Leerdammer werken 420 enthousiaste collega’s. Dat gebeurt vanuit de productielocaties in Schoonrewoerd, Dalfsen en Wageningen. Gemiddeld rolt er zo’n 70.000 ton kaas van de band. Daar is gemiddeld 700 miljoen kilo melk voor nodig, afkomstig van ruim 1300 melkveehouders. 16 transportbedrijven zorgen er voor dat deze melk wordt opgehaald en naar de fabriek wordt gebracht. Het grootste deel van de kaas gaat naar Duitsland, Italië en Frankrijk, maar in totaal is Leerdammer verkrijgbaar in maar liefst 27 landen. 

Bezoek website

CONO Kaasmakers

Met echte aandacht voor mens, natuur en milieu wil CONO Kaasmakers op eigen ambachtelijke wijze de lekkerste kaas maken; uniek in smaak en smedigheid.

De coöperatieve onderneming wil toonaangevend zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen; zij gaat voor een eerlijke marge in de hele keten.

De kaasmakerij van CONO Kaasmakers staat midden in de Beemsterpolder dat tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Op die vruchtbare bodem van blauwe zeeklei, vier meter onder de zeespiegel, grazen de koeien die de melk leveren waarvan de CONO-kazen worden gemaakt, waaronder Beemsterkaas, het voornaamste merk van de onderneming.

Bezoek website

Coöperatie DOC Kaas U.A.

DOC Kaas U.A. is een Nederlandse zuivelcoöperatie, opgericht in 1895. Op 1 april 2016 is DOC Kaas gefuseerd met de Duitse zuivelonderneming DMK Group en zijn de leden-melkveehouders van DOC Kaas U.A. mede-eigenaar van deze onderneming. De melk van de leden van DOC Kaas wordt sindsdien verwerkt door de  DMK Group die op jaarbasis circa 8 miljard kg melk verwaardt tot kaas – waaronder Uniekaas, het oudste Nederlandse kaasmerk –, dagverse zuivel en andere zuivelproducten die wereldwijd worden afgezet. Ook produceert de onderneming babyvoeding, ijs en gezondheidsproducten. Aan de DMK Group leveren ca.  7.000 melkveehouders waarvan de melk wordt verwerkt in circa 20  productielocaties waarvan twee in Hoogeveen. Met een omzet van EUR 5,6 miljard behoort DMK Group binnen Europa tot de toonaangevende ondernemingen in de zuivelindustrie.

Uitgangspunt bij onze activiteiten is een duurzame bedrijfsvoering – zowel voor de onderneming als voor de aangesloten melkveehouders. Duurzaamheid zit in de genen van onze melkveehouders. Van generatie op generatie worden melkveebedrijven voortgezet met oog voor mens, dier en omgeving. Ons duurzaamheidsprogramma Milkmaster biedt de leden-melkveehouders hiervoor handvatten en maakt de inspanningen en ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid zichtbaar.

Bezoek website

Koninklijke FrieslandCampina N.V.

Elke dag voorziet Royal FrieslandCampina miljoenen consumenten wereldwijd van zuivelproducten met de waardevolle voedingsstoffen uit melk. FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, gecondenseerde melk, kaas en desserts. Het levert room en boterproducten voor professioneel gebruik aan bakkerijen en horecabedrijven. FrieslandCampina produceert en verkoopt daarnaast ingrediënten en halffabricaten aan producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector. In 2018 bedroeg de jaaromzet 11,6 miljard euro.

De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vier wereldwijde business groups: Consumer Dairy, Specialised Nutrition, Ingredients en Dairy Essentials. FrieslandCampina heeft vestigingen in 34 landen en biedt werk aan ongeveer 24.000 medewerkers. Het centrale kantoor is gevestigd in Amersfoort. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., en is met ruim 18.000 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld.

Bezoek website

Zuivelfabriek De Graafstroom

Al meer dan een eeuw lang produceert Zuivelfabriek De Graafstroom natuurgerijpte Goudse kaas. Het bedrijf is gevestigd in Bleskensgraaf en verwerkt jaarlijks circa 450 miljoen liter melk. Sinds 2009 is de zuivelfabriek in handen van DeltaMilk, een coöperatie van 190 melkveehouders.

Passie en vakmanschap staan voorop bij de medewerkers van De Graafstroom. Zij maken kaas volgens het authentieke recept. De Graafstroom noemt dit kaas uit het hart; kaas die met veel zorg en liefde is bereid in het Groene Hart. Dat proef je!

Bezoek website

Kaasmakerij Henri Willig

Kaasmakerij Henri Willig B.V. bereidt, verpakt en levert eersteklas kaasspecialiteiten. Naast de vertrouwde leeftijdkazen uit reguliere en biologische koe-, geiten- en schapenmelk biedt het bedrijf een uitgebreid assortiment kruidenkazen. Willig is de voornaamste aanbieder van baby Gouda’s in diverse uitvoeringen.

Het bedrijf vindt haar oorsprong in 1974 toen Henri Willig met zijn vrouw Riet hun melkveebedrijf De Jacobshoeve in Noord-Holland uitbreidden met een kaasmakerij en een kaaswinkel. Inmiddels heeft de onderneming een productiebedrijf in Heerenveen en boerderijen in Katwoude, Volendam en op de Zaanse Schans. Daar worden jaarlijks ruim één miljoen toeristen geïnformeerd over het ambacht van de kaasmaker.

De kaas wordt afgezet via eigen kaaswinkels in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht onder de naam Cheese & More by Henri Willig. Bovendien exporteert het bedrijf kaas naar 35 landen wereldwijd.

Bezoek website

Hochwald Foods Nederland

Hochwald Foods Nederland is onderdeel van de coöperatie Hochwald, één van de grote melkverwerkers van Duitsland. De vestiging in Bolsward is een van de werkmaatschappijen. Zij produceert (gesuikerde) gecondenseerde melk in klein- en grootverpakking, gesteriliseerde room in kleinverpakking en Ready to Drink producten (iced coffee, gearomatiseerde melkdranken). Het Nederlandse bedrijf is sterk op de export gericht. Als producent van levensmiddelen voor dagelijkse consumptie voelt Hochwald zich verplicht de hulpbronnen en het milieu zoveel mogelijk te ontzien.

Bezoek website

Rouveen Kaasspecialiteiten

Rouveen Kaasspecialiteiten is de meest veelzijdige kaasproducent in Europa. De coöperatie verwerkt diverse melksoorten van haar leden-melkveehouders tot de meest uiteenlopende kaasspecialiteiten. Onder het programma Rouveen Gewoon Duurzaam wordt samengewerkt met de leden-veehouders en de medewerkers aan een coöperatie die kan worden overgedragen aan de volgende generatie, zoals dat ook door vorige generaties is gedaan. Ruim 100 jaar vakmanschap op een unieke locatie met als resultaat (h)eerlijke kaasspecialiteiten!

Bezoek website

Vreugdenhil Dairy Foods

Dagelijks genieten wereldwijd miljoenen mensen van de zuivel en zuivelingrediënten van Vreugdenhil Dairy Foods. Het bedrijf produceert melkpoeders van verse melk als ingrediënt voor levensmiddelen, zoals chocolade, ijs en zuivelproducten. Ook maken we poeders voor consumenten om een lekker glas melk te drinken en melkpoeder als ingrediënt voor kindervoeding.

De melkveehouders van Vreugdenhil produceren jaarlijks bijna een derde van de totale hoeveelheid melk die in Nederland wordt omgezet in melkpoeder. De onderneming heeft vestigingen in Nijkerk, Gorinchem, Scharsterbrug en Barneveld. Vreugdenhil produceert volle melkpoeder, magere melkpoeder, roompoeder, fat filled poeder en speciale mengsels.

Bezoek website

Yakult

 

In 1935 werd het eerste flesje Yakult vol probiotica door de wetenschapper Dr. Minoru Shirota in Japan op de markt gebracht. In 1994 werd het in Europa geïntroduceerd en inmiddels drinken 40 miljoen mensen in 40 landen Yakult. Yakult Europe, het Europese hoofdkantoor en tevens productielocatie van Yakult, is gevestigd in Almere.

Bezoek website
Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy