Nederlandse zuivelproducten behoren kwalitatief tot de wereldtop

De kwaliteit van Nederlandse zuivelproducten wordt overal in de wereld geroemd. De eeuwenlange zuivelproductie heeft in Nederland gezorgd voor een nauwe samenwerking tussen melkveehouders, melkverwerkers, toeleveranciers en kennisinstituten. Door die samenwerking wordt in de hele keten– van gras tot glas– intensief gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid. Nederlandse kennisinstituten, zoals Wageningen Universiteit, NIZO food research en Qlip, zorgen ervoor dat daarbij de beste en nieuwste methodieken worden toegepast.

Duizenden mensen zetten zich dagelijks in Nederland in om de kwaliteit en veiligheid van het zuivelproduct te waarborgen. Overal in het land worden iedere dag talloze controles uitgevoerd. Dankzij de geavanceerde controlesystemen, de goede gezondheid van onze koeien, onze hoge standaard voor hygiëne en de professionaliteit van de melkveehouder behoort Nederlandse boerderijmelk kwalitatief tot de wereldtop.

Bekijk in de video hieronder hoe de boeren en zuivelondernemingen samen zorgen voor hoge kwaliteit en waarborging van de voedselveiligheid.

Lees meer
Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy