• nl
25 september 2019

Vandaag vieren we de 20e Wereld Schoolmelkdag

Vandaag wordt in meer dan 40 landen Wereld Schoolmelkdag gevierd. Op deze dag staat gezonde voeding voor kinderen en de bijdrage die zuivel levert aan gezonde spieren, botten en tanden centraal.

Wereld Schoolmelkdag is een wereldwijd initiatief van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). Het drinken van melk op school helpt kinderen om elke dag belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen die nodig zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling. Het Voedingscentrum adviseert kinderen om dagelijks 2-3 porties melk en melkproducten en daarnaast nog een boterham met kaas te consumeren. 

‘Kinderen leren over melk’

De zuivelsector vindt het belangrijk dat kinderen op de hoogte zijn van gezonde voeding en bewegen. Daarom is er gratis educatiemateriaal voor groep 1 t/m 8 en onderbouw VMBO beschikbaar. Tevens worden er boerderij-excursies georganiseerd waardoor per jaar ruim 60.000 kinderen leren over het leven op een melkveehouderij.

Kijk voor meer informatie over de boerderij-excursies, het educatieprogramma en het lesmateriaal op www.zuivelonline.nl.

 

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy