16 maart 2023

Joep Rats nieuwe directeur NZO

Het bestuur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft Joep Rats benoemd tot directeur. Rats (47) is op dit moment lid van de directie van Bouwend Nederland. Bij de brancheorganisatie voor de bouw- en infrasector is hij verantwoordelijk voor onder meer beleids- en verenigingszaken.

NZO-voorzitter Hein Schumacher is blij met de benoeming van Rats. “Joep brengt een schat aan ervaring in de belangenbehartiging mee. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we met zijn komst de positie van de Nederlandse zuivelindustrie verder kunnen versterken.”

Rats studeerde algemene economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde managementopleidingen in Engeland en de Verenigde Staten. Hij heeft een carrière opgebouwd in de belangenbehartiging en organisatieontwikkeling van het Nederlandse bedrijfsleven door diverse functies te vervullen bij MKB-Nederland, VNO-NCW en Bouwend Nederland. “Ik wil mijn ervaring graag inzetten om de uitdagingen waar de zuivelsector voor staat aan te gaan, samen met de organisatie en de leden”, zegt Joep Rats. Hij begint op 1 juni bij de NZO.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy