06 november 2023

Nationaal Schoolontbijt in heel Nederland van start

De 21e editie van het Nationaal Schoolontbijt is vandaag officieel geopend in de Space Expo in Noordwijk. Astronaut André Kuipers zorgde voor een ‘vliegende’ start van de Ontbijtweek. Zo’n 300.000 kinderen kunnen deze week gezamenlijk genieten van een ontbijt op school, met ook halfvolle melk en yoghurt en 30+ kaas.

Het Nationaal Ontbijt is van 6 tot 10 november en draait weer volledig om een gezond en compleet ontbijt. Kinderen van de basisschool en kinderen in de brugklas van de middelbare school kunnen op 1.700 scholen in Nederland ontbijten en daarbij kiezen voor allerlei producten uit de Schijf van Vijf, zoals volkoren brood, 30+ kaas, groenten en fruit, halfvolle melk, yoghurt en muesli.

Leren over een gezond ontbijt
Dit jaar heeft het Nationaal Schoolontbijt nadrukkelijk ook een educatieve missie. “Naast dat wij kinderen laten ervaren wat een gezond ontbijt is en wat het met je doet, vinden we het belangrijk dat ze weten wat een gezond ontbijt is. Ook ouders willen we inspireren zodat ze bij het doen van boodschappen weloverwogen keuzes kunnen maken”, aldus Linda van Zonsbeek, voedingsdeskundige bij het Nationaal Schoolontbijt. Op ontbijtaandebasis.nl hebben leerlingen uit de onder-, midden- en bovenbouw en brugklas toegang tot een educatief lesprogramma met informatieve films en fun-elementen. Kinderen leren spelenderwijs welke ontbijtproducten gezond zijn en dat ze met een voedzaam en gezond ontbijt de dag goed kunnen beginnen.

Samenwerking
Het Nationaal Schoolontbijt wordt ondersteund door maatschappelijke partners als het Voedingscentrum, de Maag Lever Darm Stichting, de Nederlandse Coeliakie Vereniging, JOGG en de Gezonde School. De Nederlandse Zuivel Organisatie is Superpartner van het Nationaal Schoolontbijt en draagt met zuivelproducten belangeloos bij aan dit jaarlijkse event.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy