• nl
04 november 2019

Nationaal Schoolontbijt start met broodje kaas

Het Nationaal Schoolontbijt viert dit jaar zijn 17e editie onder de noemer ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’. In deze ontbijtweek (4 t/m 8 november) gaan een half miljoen kinderen op 2.750 basisscholen en talloze gemeentehuizen met elkaar gezellig en gezond ontbijten.

De zuivelsector vindt het belangrijk dat kinderen op de hoogte zijn van gezonde voeding. Met het drinken van melk en het eten van kaas en yoghurt krijgen kinderen elke dag belangrijke voedingsstoffen binnen die nodig zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling. Het gezonde ontbijtpakket, dat voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum (Schijf van Vijf), is daarom ook dit jaar weer gevuld met 30+ kaas, halfvolle melk en halfvolle yoghurt.

Ontbijten op bijzondere plekken

Speciaal voor de gelegenheid ontbijt een klas kinderen vandaag (maandag) op het podium van Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Ze werden ontvangen door het wereldberoemde Koninklijk Concertgebouworkest, die door snel en langzaam te spelen, de kinderen het verschil laat voelen van gehaast en rustig ontbijten: de muziek slaat de maat. Verder is op dinsdag 5 november het Binnenhofontbijt. Haagse basisschoolkinderen en leden van de Eerste en Tweede Kamer zullen dan gezamenlijk ontbijten en met elkaar kennismaken.

Leren over zuivel

Om kinderen te leren waar hun zuivel vandaan komt, ontbijten deze week ook tientallen scholen bij verschillende melkveehouders door heel Nederland. Tussen de koeien genieten de schoolkinderen van onder andere een broodje kaas, bakje yoghurt en glaasje melk.

Meer leren over zuivel en de invloed ervan op je gezondheid? De zuivelsector biedt educatiemateriaal aan voor kinderen, meesters en juffen. Op zuivelonline.nl vind je allerlei materiaal.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy