22 november 2023

Pieter Walstra Award 2024 open voor inzendingen

De Pieter Walstra Award 2024 is geopend voor inzendingen van onderzoek op het gebied van zuivelwetenschap en -technologie.

De Pieter Walstra Award wordt tweejaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO). Het doel van de internationale prijs is het stimuleren van uitmuntende wetenschappelijke publicaties op het gebied van zuivelwetenschap en -technologie, in de geest van het werk van Pieter Walstra: kritisch, vernieuwend, geïnspireerd door en gericht op praktische problemen. De winnaar van de Pieter Walstra-award wint een geldbedrag van 3.000 euro.

Pieter Walstra
De Pieter Walstraprijs is een eerbetoon aan prof. dr. Pieter Walstra († mei 2012) en zijn wetenschappelijk zuivelonderzoek. De Wageningse professor Pieter Walstra deed wetenschappelijk onderzoek dat fundamenteel van aard was, maar dat ook sterk geïnspireerd was door de praktijk. Zijn belangrijke werk heeft het Nederlandse zuivelonderzoek en het zuivelbedrijfsleven een prominente plaats in de wereld opgeleverd.

Inzendingen vóór 31 december 2023
Nominaties voor de Pieter Walstraprijs 2024 dienen in het Engels en elektronisch te worden ingediend bij de voorzitter van de jury, prof. dr. ir. Thom Huppertz (thom.huppertz@wur.nl). De nominaties dienen vóór 31 december 2023 bij de jury zijn. De jury van de Pieter Walstraprijs 2024 bestaat uit voorzitter prof. dr. ir. Thom Huppertz, prof. dr. Ingeborg Haagsma-Boels en dr. Mohèb Elwakiel.

De publicatie kan een artikel zijn in een wetenschappelijk tijdschrift of een proefschrift. Naast de publicatie dient een CV te worden bijgevoegd en een lijst met publicaties. De prijs is internationaal; er is geen geografische beperking. Vooral wetenschappers jonger dan 40 jaar (per 1 januari 2024) worden aangemoedigd om hun onderzoek in te dienen. Derden kunnen ook een publicatie van iemand anders onder de aandacht van de jury brengen. Een persoon kan een specifieke publicatie maar één keer indienen. De Pieter Walstra Award zal op 11 april 2024 feestelijk worden uitgereikt op het Voorjaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy