01 juni 2024

Vandaag vieren we Wereldmelkdag!

Een koel glas melk: we weten allemaal hoe verfrissend een lekker glas melk is. Of het nou ’s ochtends is bij het ontbijt, ’s middags bij de lunch of gewoon lekker tussendoor. Een glas melk is altijd genieten en ook nog eens een belangrijk onderdeel van gezonde voeding. Vandaag op Wereldmelkdag staan we daar extra bij stil, overal ter wereld.

Bijna iedereen in Nederland eet en drinkt zuivel en 80% weet ook dat het onderdeel is van gezonde voeding. Maar hoeveel melk dagelijks gezond voor je is en welke voedingsstoffen erin zitten, is minder bekend liet recent onderzoek zien. Weet jij hoeveel melk je kunt drinken om gezond te eten? En hoeveel calcium er in 1 glas melk zit? Doe mee en test je kennis met ‘de Melkquiz’. Deze vind je op 1 juni op Facebook en Instagram ‘Het Zit in Melk’ en op wereldmelkdag.nl.

In de Schijf van Vijf
Melk is lekker en gezond, maar ook makkelijk en betaalbaar. Daarom zijn melk en zuivelproducten vrijwel overal ter wereld opgenomen in voedingsrichtlijnen die mensen helpen om gezond te eten. Ook in Nederland wordt zuivel geadviseerd in de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en staan halfvolle melk en yoghurt en 30+ kaas in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

FAO 
Wereldmelkdag is in 2021 opgericht door de Food and Agriculture Organisatie (FAO) van de Verenigde Naties. Miljarden mensen drinken dagelijks melk of gebruiken andere zuivelproducten gemaakt van melk. Daarom besteedt de FAO elk jaar op Wereldmelkdag extra aandacht aan het belang van melk als onderdeel van gezonde voeding. Wereldmelkdag wordt jaarlijks op 1 juni gevierd.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy