01 november 2021

Ontbijten in de klas!

In de jaarlijkse ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt (1 t/m 5 november) schuiven zo’n 500.000 kinderen op school aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over deze beste start van de dag. Alle kinderen krijgen een gezond, lekker en gevarieerd ontbijt dat is samengesteld volgens de Schijf van Vijf richtlijnen van het Voedingscentrum. Want een goed ontbijt is de brandstof voor een energieke schooldag vol plezier.

Melk, yoghurt en kaas in het ontbijtpakket

Het Schijf van Vijf proof ontbijtpakket bevat alle voedingsmiddelen die kinderen elke dag nodig hebben. Daar horen halfvolle melk, yoghurt en 30+ kaas ook bij! Want met het drinken van melk en het eten van kaas en yoghurt krijgen schoolgaande kinderen belangrijke voedingsstoffen binnen zoals, eiwit, calcium en vitamines. Bij het ontbijtpakket ontvangen de scholen lesmateriaal en een leuke ontbijtkrant boordevol spelletjes, recepten en informatie over gezond ontbijten.

De meeste kinderen kiezen voor..

Kaas! Kinderen kiezen het vaakst voor kaas of hagelslag op brood blijkt uit de resultaten van de Ontbijtmonitor. Het is een nek aan nek race, maar kaas wint het van de hagelslag (52% versus 49%). Tijdens het ontbijt moet er natuurlijk ook gedronken worden. Het liefst drinken kinderen melk of water bij het ontbijt. Wil je meer weten over het ontbijtgedrag van basisschoolkinderen, bekijk dan hier alle feiten en cijfers uit de Ontbijtmonitor.

Ontbijten op de boerderij

Om kinderen te leren waar zuivel écht vandaan komt, ontbijten deze week ook tientallen scholen bij verschillende melkveehouders door heel Nederland. Tussen de koeien genieten de schoolkinderen samen met hun juffen en meesters van hun broodje kaas, bakje yoghurt en glaasje melk. Meer leren over zuivel en de invloed ervan op je gezondheid? De zuivelsector biedt gratis educatiemateriaal aan voor kinderen, meesters en juffen. Op zuivelonline.nl vind je het materiaal.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy