Voorzorgsmaatregelen vetzuren boerderijmelk beëindigd

De brancheorganisaties van de zuivelindustrie NZO en de diervoerindustrie Nevedi hebben de tijdelijke voorzorgsmaatregelen die zij afgelopen winterperiode namen om de vetzuursamenstelling van melkvet op het gewenste niveau te houden, per 20 april 2018 beëindigd.
Read More

NZO en LTO Vakgroep Melkveehouderij verwelkomen advies Commissie Grondgebondenheid

De NZO en de LTO Vakgroep Melkveehouderij verwelkomen het advies van de Commissie Grondgebondenheid. De commissie is er in geslaagd een uitgebreide visie op grondgebondenheid te formuleren die breed wordt gedragen en die de melkveehouderij een perspectiefvolle toekomst biedt.
Read More

Jan Huitema ziet klimaatkansen voor melkveehouders

“Als er ergens een land en een sector is die deze klimaatuitdaging aan kan dan is het Nederland wel.” Dat zegt Europarlementariër en melkveehouder Jan Huitema (VVD) in de eerste aflevering van de nieuwe YouTube-serie ‘De boer op met Erben- klimaatkansen voor melkveehouders’. Volgens Huitema wordt er in Brussel opgekeken tegen het innovatieve vermogen van de Nederlandse melkveehouderij. Met passende programma’s om melkveehouders te helpen bij de reductie van broeikasgassen kan de overheid deze voorhoederol versterken.
Read More

Minder toegevoegd suiker in zuiveldranken en -toetjes

In de strijd tegen overgewicht wordt ook de hoeveelheid toegevoegd suiker in zuiveldranken en ­toetjes verlaagd. Sinds 2010 werkt de Nederlandse zuivelindustrie aan suikerverlaging en in 2015 heeft de sector aanvullend een commitment gedaan voor suikerverlaging in zuiveldranken en –toetjes.
Read More