Basisscholen willen kinderen leren waar ons voedsel vandaan komt en hoe de voedselproductieketens eruitzien. Om scholen en leerkrachten daarbij te ondersteunen, heeft de NZO lesmateriaal ontwikkeld over de zuivelketen en organiseert zij excursies voor kinderen in groep 7 en 8.

Het lesmateriaal is samen met onderwijsspecialisten ontwikkeld en is gericht op alle groepen van het basisonderwijs. De NZO geeft ook suggesties voor onderwerpen die leerkrachten in de klas kunnen behandelen, al dan niet met behulp van lesmateriaal. Op deze manier leren kinderen onder andere hoe koeien gras omzetten in melk, hoe de zuivelketen eruitziet en hoe Goudse kaas wordt geproduceerd.

Voor leerlingen van groep 7 en 8 organiseert de NZO boerderij-excursies. Een groep melkveehouders verspreid in heel Nederland is geselecteerd en opgeleid om deze excursies op hun melkveebedrijf te verzorgen. Jaarlijks ontvangen zij 1.000 groepen kinderen. In 2014 namen ruim 25.000 leerlingen uit het basisonderwijs aan een boerderij-excursie deel.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy