• nl
  • en

Frau Antje is misschien wel de bekendste Nederlandse vrouw in Duitsland. Ze is een jonge frisse vrouw in moderne ‘klederdracht’ die de zuivelproducten van de leden van de NZO aanprijst in Duitsland.

In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd het Nederlandse kaasmeisje bedacht door het Nederlands Zuivelbureau, de voorganger van de NZO. In de loop der jaren is Frau Antje uitgegroeid tot hét reclamesymbool voor Nederlandse kaas in Duitsland. Ze is het boegbeeld van Frau Antje Pikantje (4 maanden gerijpte Goudse kaas) en Frau Antje Beste Butter.

Op dit moment hebben we 2 Frau Antjes! Een online zoektocht in het najaar van 2018 leverde een heleboel goede kandidaten op, en uiteindelijk konden we niet kiezen tussen twee talenten. Annemarijn Kool en Nyncke Bergman zijn daarom samen de trotse nieuwe Frau Antjes.

Nyncke: ‘Frau Antje is door iedereen geliefd, echt ieders beste vriendin. Dat maakt het voor mij heel leuk om Frau Antje te zijn’. Ook Annemarijn vindt het geweldig om Frau Antje te zijn: ‘Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen en staat in menig Duits/Aziatisch fotoboek vereeuwigd. Oh… en je mag lekker veel kaas eten, natuurlijk altijd fijn!

Bezoek de website, Facebook en het Youtube-kanaal om meer van Frau Antje te zien!

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy