Goudse kaas is wereldberoemd door de unieke smaak. Tot 2010 werd Goudse kaas nog niet beschermd door een keurmerk. Overal ter wereld kon Goudse kaas gemaakt worden en gerefereerd worden aan Nederland in de communicatie en marketing. Om de kwaliteit van onze Nederlandse Goudse kaas te beschermen heeft de Europese Unie in 2010 het keurmerk ‘Beschermde Geografische Aanduiding’ (BGA) aan Gouda Holland en Edam Holland toegekend.

Dit BGA-keurmerk garandeert dat een bijzondere kwaliteit en reputatie aan de geografische oorsprong wordt toegeschreven. Zo komt Gouda Holland kaas van Nederlandse melk van Nederlandse koeien én wordt de kaas op Nederlandse grond natuurgerijpt. Goudse kaas die voldoet aan deze eisen is te herkennen aan het Gouda Holland kwaliteitszegel.

Met dit Gouda Holland kwaliteitszegel onderscheidt Nederlandse Goudse zich van Goudse kaas gemaakt in het buitenland. In een promotiecampagne genaamd ‘Het Geheim van Gouda’ brengt meester-kok Robert Kranenborg in beeld hoe Europees culinair erfgoed ontstaat en wat een kwaliteitskeurmerk voor producten als champagne, Ardennerham en natuurlijk ook Goudse kaas betekent.

Ga naar de site van Gouda Holland kaas

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy