Nederlandse zuivel is van topkwaliteit. De basis voor dat succes ligt in de bodem- en klimaatomstandigheden in ons land die ideaal zijn voor de melkveehouderij.

Intensieve samenwerking

Eeuwenlange zuivelproductie zorgt voor een nauwe samenwerking tussen melkveehouders, melkverwerkers, toeleveranciers en kennisinstituten. Door die samenwerking wordt in de hele keten– van gras tot glas– intensief gecontroleerd op de kwaliteit en de voedselveiligheid van zuivel. Nederlandse kennisinstituten, zoals Wageningen Universiteit, NIZO food research en Qlip, zorgen ervoor dat daarbij de beste en nieuwste methodieken worden toegepast.

Dagelijkse controle op kwaliteit

In Nederland zijn dagelijks honderden mensen bezig om de kwaliteit en veiligheid van onze zuivelproducten te waarborgen. Wekelijks worden hiervoor duizenden controles uitgevoerd. Dankzij geavanceerde controlesystemen, de goede gezondheid van onze koeien, onze hoge standaard voor hygiëne en de professionaliteit van de melkveehouders behoort Nederlandse melk en kaas kwalitatief tot de wereldtop.

Volg ons op:
© Copyright - Nederlandse Zuivel Organisatie - Privacy policy